Откако премиерот Зоран Заев најави дека во општина Гевгелија се утврдени најмалку 10 нови турски инвестиции во зоната на коридорот 10, општина Гевгелија најави ...
| | веќе видена

Вкупно 19 основни и средни училишта од целата држава ќе реализираат зелени проекти за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот. ...
сите 6 | | | веќе видена

Советот на Општина Кочани ќе расправа за граѓанската иницијатива за организирање референдум против изградбата на мала хидроцентрала на Мала Река кај браната ...
| | веќе видена

Општините, министерствата и Владата стануваат транспарентни институции. За 18 проценти е зголемена нивната активна транспарентност споредено со 2016 година, ...
сите 6 | | | веќе видена