Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката ...
| | веќе видена

Јадеме „корн флекс” за појадок мислејќи дека јадеме здрава храна, а всушност има реални шанси да внесуваме ГМО пченката која како култура е најизложена на ...
| | веќе видена

Во Здравствениот дом во Валандово од минатата недела почна со работа хигиенско-епидемиолошка служба, каде граѓаните ќе можат да ги добијат следниве здравствени ...
сите 5 | | | веќе видена

Иако Владата ја поништи одлуката, техничката министерка за труд и социјална политика Рашела Мизрахи, попладневно околу 17 часот повторно ги назначила истите ...
сите 24 | | | веќе видена

Празник кој во Охрид се манифестира со традиционалното капење на рибарите со што се означува завршувањето на забраната за риболов по зимскиот мрест. Вчера во ...
сите 8 | | | веќе видена

На 27 Јануари